Few words about Fifty shades of grey the movie

2/16/2015

Untitled 1
Hey guys!
After a long wait the fifty shades of grey movie is finally here! Of course it came with a lot of different opinions and thoughts. I've scrolled down my Facebook page and more and more articles or posts about this movie are showing up every day. I just couldn't keep my thoughts to myself anymore haha. I've read the first book(yes only the first one so the ending is still unclear for me) and saw the movie couple days ago :)

This ridiculous fuzz about it romanticizing violent behavior towards women is not true in my opinion. Here are few of my thoughts why. Please don’t get offended! These are just my opinions and thoughts.

I read an article about one lady’s opinion (you can read the article here: http://pres-outlook.org/2015/02/behind-closed-doors-talking-church-50-shades-grey/) and here is what she says:

“For many teens, “50 Shades of Grey” will be one of their first big screen movies with a sexual focus. We must acknowledge that the subtle and obvious ways we embrace this movie either by viewing or by remaining silent, will affect our culture and the world our children see as normal.”

She does have a good point in mind. We shouldn’t encourage or let kids to see this movie. Some of the scenes include material which is obviously directed to older audience. But the fact is that some kids will watch it. And that’s why I think sex and sexuality should be talked about more with teenagers in the states. I mean you can kind of figure that out by checking the statistical numbers of pregnant teens in America. This movie has created very strong and hateful feelings among people, especially true Christians. There are real problems behind all this. Teenagers are not informed about sex. When they watch the movie they have no idea what’s normal. They don’t see the big picture or message behind it. They don’t understand that Mr.Grey’s abusive behavior comes from his past and might be an outcome from traumatic memories. Teenagers don’t have the understanding of what is real and acceptable especially when no one has talked to them about bees and flowers. Yes someone might have said. “Don’t have sex until you’re married!!” Dude seriously….I ain’t calling that mother-daughter talk.

Funny fact about the movie is that in every scene you can actually see the main character taking a condom. He also strongly highlights the importance of birth control pills. There are so many movies out there which include even worse sexual material. Those who say that fifty shades of grey romanticizes sexual violence haven’t obviously seen the movie. I can clearly remember the main character Anastasia say: “Don’t fucking touch me”, “you will never do that to me again” and “that is not okay”. In my opinion those comments clearly show us how she wasn’t okay with his weird abusive behavior. I wouldn’t call it romantic either. I don’t accept violence or abuse in any possible way but I also don’t think this movie gives a picture of it being okay.


So, my point is that a lot of people who complain about the movie and share these long ass articles on Facebook should actually go and watch the movie. Then you can share your opinion and I might actually listen. 12 kommenttia:

16. helmikuuta 2015 klo 10.44 , Blogger Hone kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu. Mua pännii, että suurin osa ihmisistä kritisoi ko elokuvaa, vaikkeivat ole katsoneet koko elokuvaa. Ei se minustakaan loistava ollut, mutta ei se minusta kannusta väkivaltaan. Kaikki (paitsi viimeinen) kohtaukset on molempien suostumuksella tehtyjä. Ja kyllähän tuo viimeinen kohtaus ilmensi, että ihan kaikki ei ole ok. Ei tämä nyt täyttä paskaa voi olla, koska onhan kirja myynyt yli 100 000 000 kpl.

 
16. helmikuuta 2015 klo 15.32 , Blogger Siiri kirjoitti...

Jep tosi hyviä pontteja :) oon niin samaa mieltä. Kiitos kommentista!

 
17. helmikuuta 2015 klo 18.43 , Blogger Sini-Sofia kirjoitti...

Hahaa, sammaa mieltä as you know! Onhan tuo jenkkien seksuaalikasvatus ja suhtautuminen ilmeisesti niin paskalla mallilla että eihän nyt yksi tällanen leffa lisää miljoonan muun joukossa mitään muuta. Jos nuo kukkahattutädit osais hoitaa sen lastensa kasvatuksen oikein ei tarttis edes tällasia leffoja kauhistella jos kerran pahin pelko on, että muksut alkaa sitomaan ja piiskaamaan toisiaan. ;D

Kaikenlisäksi, juonihan koko stoorissa näyttää olevan se, kuinka tämä mies on kamalan traumatisoitunut ja henkisesti haavottunut, minkä takia sillä on tällanen ikävä "mieltymys", mutta josta sitten loppujenlopuksi paranee tän naisen avulla. Sensijaan, että kauhisteltais miten tällasesta aiheesta on voitu kirjottaa kokonainen kirjasarja ja tehdä jopa leffa, kannattais varmaan työntää sivuun se oma tietämättömyys ja vanhanaikainen asenne ja avata silmät sille, että maailmassa on oikeesti ihmisiä jotka nauttii tästä syystä tai toisesta. Ehkä voisi siis kiinnittää huomionsa olennaiseen, eli tän Greyn hahmon kehitykseen ja siihen, miten se pääsee yli tästä käytöksestä, joka estää sitä elämästä onnellista elämää. Mahdollisesti olis viisasta oppia näkemään myöskin tää Grey uhrina. Siten tätä elokuvaa olis helpompi ymmärtää ja käsitellä, ja sen aiheuttama keskustelu vois olla laajemmassakin mittakaavassa jopa erittäin hedelmällistä.

Eihän tuo leffana mikään hirvittävän järisyttävä kokemus ollu, mutta mun mielestä juoni on mielenkiintoinen ja Grey loppujen lopuksi jopa inhimillinen ja tietyllä tavalla melko samaistuttava hahmo.

Huh siinäpä vasta elämänkerta! :D I've had my word.

 
18. helmikuuta 2015 klo 0.24 , Blogger Siiri kirjoitti...

Nimenomaan! Mä oon kans samaa mieltä, että tästähän sais loistavaa keskustelua aikaan sen sijaan että kauhistellaan ja pidetään tabuna. Sen sijaan että kukkahattutädit(loistava nimi :DD) alkaa kauhuissaan boikotoimaan kyseistä leffaan niin ehkä pitäiskin tarttua kiinni siihen oikeeseen ongelmaan eli valistukseen.
Ja tosi hyvä pointti tuo, että nimenomaan leffassa vois keskittyä siihen olennaiseen juoneen ja tunteisiin mitä greyn ja anastasian välillä on eikä jauhaa hirveellä vaahdolla seksikohtauksien dramaattisuudesta. Mutta se on nyt tietty sitä jenkkikulttuuria... Ja suurinosa leffasta vaahtoajista ei oo tosiaan edes nähny koko elokuvaa.
Hyviä pointteja Sini! :) Niin ku sanoit nii juoni oli mielenkiintonen ja elokuvasta jäi muutaki mieleen kun vaan seksi ja piiskaaminen. Jos jotkut amerikkalaiset teinit ottaa kyseisestä leffasta nyt esimerkkiä ja alkavat pitää sitä romanttisena niin ehkä vanhempien pitäs miettiä, että mikä meni valistuksessa pieleen...jos sitä on edes annettu.
Mä jäin kans jotenki päälimmäisenä miettimään sitä Greyn menneisyyttä ja näin sen jollain tavalla kokoajan oman menneisyytensä uhrina. Tuppa lainaan se kirja munlta joku pv!

 
18. helmikuuta 2015 klo 10.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä ei ole ongelmana Greyn bdsm-mieltymys, vaan se, että miten koko Bdsm-kulttuuri esitetään täysin väärin. Kun etsii bdsm-yhteisöjen mielipidettä elokuvasta näin esimerkiksi, ne suurimmaksi osaksi tuomitsevat elokuvan/kirjan täysin. Tän takia tätä elokuvaa on paljon tuomittu myös ihan liberaaleiltakin puolilta.
Itse olen myös sitä mieltä, että kirjaa sekä elokuvaa markkinoidaan nimenomaan romanttisen elokuvan tavoin, sen sijaan, että nostettaisiin selkeästi esiin epäterveelliset tavat, miten Grey kontrolloi seksuaalisesti kokematonta Anastasiaa. Faktahan on, että tällaisen markkinoinnin myötä joku siitä ottaa vaikutteita - ja on ottanutkin. On jo reportteja, että ihmisiä on kuollut, kun ne on ottaneet esikuvakseen Greyn ja Anastasian.
Omasta mielestä kanssa tuo kirjoituksen laatu on huonoa jopa Twilight -fanfictioksi, niin sinänsä huvittaa, että tuhansia hyviä esimerkkejä löytyisi ilmaiseksi netistä, mutta juuri tää on noussut pinnalle. Sinänsä shokeraavaa materiaalia ei ole (jos unohdetaan epäterve kontrolli yms), koska keski-ikäiset tädit, joille tää on etenkin kolahtanut, on lukenut eroottista kirjallisuutta ikiaikoja, terveisin lapsuusmuistoja kun vahingossa luin äidin harlekiinia.

Tietty ainakin keskustelu saadaan auki, kun pinnalle nousee 50 Shadesin kaltaisia kirjoja/elokuvia, mutta itse en aio itse elokuvaa rahallisesti tukea. Kuitenkin tosi kiinnostava kirjoitus, enkä halua tällä kommentilla sun mielipidettä lytätä enkä vähätellä, toin vaan tämmösiä puolia esiin, koska mua kammottaa, miten positiivisessa mielessä mediassa Greyn ja Anastasian välistä suhdetta on käsitelty.

 
18. helmikuuta 2015 klo 16.23 , Blogger Siiri kirjoitti...

Mäkin oon kuullut paljon tuosta bdsm jutusta. Mutta hassuinta onkin, että missään kohtaan koko elokuvaa tai kirjaa Grey(tai kukaan muukaan) ei sano kyseessä olevan bdsm-kulttuuri. En siis ymmärrä, että miksi sitä on niin paljon kokoajan kritisoitu, kun eihän kyseessä nimenomaan ole bdsm vaan Greyn ihan oma vallan pakkomielle. Uskon, että bdsm poikkeaa elokuvan kohtauksista paljon, mutta niin se saakin, koska itse tiedostin näiden kahden olevan aivan eri asia...Eihän tosiaan kukaan elokuvassa koskaan viittaa kohtauksien olevan bdsmiä. Uskon itse myös niin, että jos joku luulee Anastasian ja Greyn suhteen olevan normaalia ja ottaa siitä vaikutteita, on omassa suhtautumisessa kyllä jokin huonosti... Leffa kuitenkin niin selkeästi ilmaisi kyseisen käytöksen olevan väärin.
Tuo pointti markkinoinnista oli kyllä hyvä. Se on surullinen tosiasia miten kyseistä elokuvaa on myyty romanttisen jännittävänä. Asian ei todellakaan pitäisi olla niin, koska elokuva pitää sisällää oikeita ajatuksia ja tunteita. Ymmärrän siis pointtisi :) kiitos hyvästä kommentista!

 
20. helmikuuta 2015 klo 19.35 , Anonymous pame kirjoitti...

Hei musta sun kirjotus oli kiva, tässä on aika kiva videokin aiheesta, jossa käsitellään kanssa huonoja ja hyviä puolia silleen molemmilta puolilta.

https://www.youtube.com/watch?v=TX1gwgbi6GE

 
21. helmikuuta 2015 klo 15.50 , Blogger Siiri kirjoitti...

Hei kiitos vinkistä! Käynpä heti kattomassa videon :)

 
21. helmikuuta 2015 klo 18.28 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä ongelma on siinä, että vaikka missään vaiheessa kirjassa ei viitata BDSM-kulttuuriin, kyllä mulle ne jutut heti assosioitui siksi - johtuuko sitten omasta tyhmyydestä, en tiedä. Kuitenkin keskustelin erään tuttavan kanssa, joka juurikin harrastaa BDSM-juttuja BDSM:stä, ja keskustelu meni jotenkin näin:

Minä: "Ai niin kuin Fifty shades of greyssä?"
Tuttava: "Ei, ei todellakaan niin kuin Fifty shades of greyssä."

Itse en ole elokuvaa nähnyt, kirjaa olen lukenut johonkin puoliväliin asti. Silti mun mielestä on ihan selkeesti hyväksyttävää kritisoida ja tuoda julki se, että esimerkiksi Anahan joutui tekemään jonkinlaisen sopimuksen, joka mun korvaan vaikutti ainakin täysin sairaalta - kyllä, omasta tahdostaanhan hän sen hyväksyi, mutta niin kuin todellisuudessa: ainakaan kirjassa Christianilla ei kyllä ollut kaikki muumit laaksossa.

 
22. helmikuuta 2015 klo 2.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kirjailija on kuitenkin itse puhunut haastatteluissa siitä että siinä on kyse nimenomaan BDSM-suhteesta ja miten hän kiinnostui aiheesta kun kuuli mitä BDSM tarkoittaa, vaikka sitä ei muuten erikseen mainita :D Eka kirja oli ihan ok amatöörimaisuutta ja just tätä vääristelyä lukuun ottamatta, mutta kaks seuraavaa ois voinut jäädä kirjoittamatta. Leffaa en oo käyny katsomassa, katson ehkä sitten ku se ilmestyy nettiin.

Hyvä kirjoitus kuitenkin!

 
7. maaliskuuta 2015 klo 12.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=TX1gwgbi6GE tässä tämmönen nopea video joka kiteyttää sen miksi 50 shades of greyn huomio on huolestuttavaa

 
7. maaliskuuta 2015 klo 17.15 , Blogger Siiri kirjoitti...

Jep olen katsonut jo kyseisen videon, mutta en siltikään ole samaa sen kanssa samaa mieltä. Minulle itselleni tuli vaan niin ilmiselväksi sen elokuvan aikana se, että väkivalta oli paheksuttua Anastasian puolelta ja Grey sitä itsekin häpesi ja ymmärsi ettei s e ole millään tasolla normaalia/oikein. Ehkä kaikki eivät sitä niin tulkinneet, mutta tämä on minun mielipiteeni :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu