Au pair jutusta

11/23/2013

Tänneki ehin jo tulla hehkuttelemaan siitä  mun tulevasta Lontooreissusta. No se suunnitelma meni paskaksi ja au pair hommasta ei tullu mitään.
 Niin ku jo kerroin, mulle oli löytyny ihana perhe ja kaikki oli perinpohjin suunniteltu valmiiksi. Viralliset paperit oli täytetty ja perhe oli varaamassa lentolippuja... Epäilykset alko heräämään siinä vaiheessa ku perhe halus multa todistusta varallisuudesta. Se on joskus au pairiksi lähtiessä ihan ymmärrettävä vaatimus, mutta mä lähinnä aattelin jotain tilinauhan kopiota yms. Perhe kuitenki halus, että lähetän itelleni rahaa Westernunionin kautta ja skannaan sitte heille sen lapun... Rahasumman kuulemma voin noutaa Lontooseen saapuessani. Hahaha hyvä vitsi. Ensinnäkin kyseinen rahasumma olis ollu 1000e ja toisekseen ei Westernunionilla voi lähettää rahaa itelleen jonkun toisen nimellä.
Hommaa alettiin tutkia monien tahojen kautta ja selvis, että tää mun täydellinen perhe oliki kaikkea muuta mitä olin sinisilmäsesti uskonu. Lukuisien e-mailien ja keskustelujen takana oli Nigerialaisten rikollisjärjestö, joka on tehny ihmiskaupparikoksia yms. Että joo siinä meni se innostus. Mitähän lie töitä mulle olis siellä ollu...
Onneksi meitä länsimaalaisia on vaikeempi huijata ja asia olis varmasti tullu esille myöhemmässä vaiheessa, mutta aatelkaa monia Aasialaisia huonon englanninkielen omaavia nuoria tyttöjä, jotka on oikeesti lähteny "lastenhoito" töihin.
Nää tyypit on oikeesti hommassaan ammattilaisia, koska viestit ja kaikki paperit oli tosi virallisen ja uskottavan näkösiä. E-maileja tuli heidän omalta "lakimieheltä" ja vieläpä virallisen näkösestä osoitteesta. Puhelinnumerot ja osotteetki oli annettu. Kaikki oikein viimesen päälle.Ne tekee sitä työkseen ja ilmeisesti saa ihan hyvin rahaaki. Inhottavaa, että pitää käyttää hyväksi tommosta niinkin ihanaa aihetta ku au pairiksi lähteminen ja saaha siitäki vaan omaa hyötyä kierolla tavalla.
Monet on löytäny noilta sivustoilta ihania perheitä ja saanu kivoja kokemuksia, mutta joukkoon on sitte soluttautunu näitä ääliöitäkin.
 Olkaa siis varovaisia, jos ootte suunnitellu au pairiksi lähtemistä! Älkääkä koskaan lähettäkö minnekään rahaa etukäteen. Se ei oo au pairiksi lähtemisessä tarvittavaa.8 kommenttia:

23. marraskuuta 2013 klo 9.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ohhoh aika pelottavaa :s

etkö puhunu tän ''perheen'' kanssa sitte skypes ollenkaa? :o

 
23. marraskuuta 2013 klo 13.18 , Blogger Margit kirjoitti...

Voi kamala. :o Onneksi ei ehtinyt tuon vakavampaa tapahtua ja olit asiasta hyvin perillä.

 
23. marraskuuta 2013 klo 15.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

aika kamalaa, että tallasta sattuu..! meinaatko ettiä uutta oikeaa perhettä?

 
23. marraskuuta 2013 klo 16.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi harmittaa sun puolesta :(

 
23. marraskuuta 2013 klo 20.34 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hui kamala! Onneks huomasit ajoissa. Meinaatko nyt sit lähtä aupairiksi ollenkaan? :)

 
23. marraskuuta 2013 klo 22.26 , Blogger Siiri kirjoitti...

Jep säikähyksellä päästiin :)
En oo miettiny au pair juttuja enää kun fiilikset vähä meni, mutta pitää nyt kattoa mitä sitä ensi kesälle keksii!

 
30. marraskuuta 2013 klo 23.09 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voisitko tehdä jossain vaiheessa videopostauksen? :)

 
5. joulukuuta 2013 klo 22.38 , Blogger Siiri kirjoitti...

haha ihan varteenotettava vaihtoehto :D miksipä en

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu